Названо їжу, яка сприяє добрій роботі мозку
Зелені листові овочі сприяють нормальному функціонуванню мозку та значно знижують небезпеку виникнення багатьох захворювань.
Про це йдеться у результатах дослідження, проведеного в Медичній школі Університету Уейна в Детройті.
Читайте нас у Telegram: тільки найактуальніші та перевірені новини
За словами вчених, дефіцит вітаміну B є одним із головних факторів розвитку таких захворювань, як деменція, хвороба Альцгеймера та депресія.
"Листові овочі є ключем до здорової роботи мозку", - підтвердили в інтерв'ю CNBC дієтолог та шеф-кухарка докторка Ума Найду та нейробіолог Ліза Дженова з Гарварда.
Уточнюється, що зелені овочі є чудовим джерелом вітаміну B9, який є важливим компонентом для підтримки здоров'я мозку. Йдеться про шпинат, мангольду, зелень гірчиці, селеру, кроп, кінзу, салат і капусту. Вони містять також лютеїн, бета-каротин, високу концентрацію вітаміну К, клітковину та багато інших корисних мікроелементів.