Генштаб оновив дані: "мінус" 1410 окупантів за добу
Ультраоброблені продукти наражають на ризик серцевих нападів та інсультів

Ультраоброблені продукти наражають на ризик серцевих нападів та інсультів

Велика Британія зіштовхнулася із "приливною хвилею шкоди" від ультраперероблених продуктів харчування, наражаючи мільйони людей на ризик проблем із серцем. Про це свідчать результати проведених досліджень.

Так, нові статистичні дані показують, що люди, які їдять продукти масового виробництва, на 24% частіше страждають від серцевого нападу та інсульту, повідомляє видання
Daily Mail.

Крім того, як показало окреме дослідження, у них на 39% вища ймовірність розвитку високого кров'яного тиску.

Ультраоброблені продукти становлять 57% національного раціону, що робить Великобританію найгіршим їхнім споживачем у Європі.

Дослідження надало найпереконливіші докази  того, що вживання занадто великої кількості продуктів, підданих ультраобробленій обробці, таких як нарізаний хліб, сухі сніданки та готові страви, є смертельно небезпечним.

Навіть продукти, що рекламуються як "здорові" варіанти, як то фруктові або протеїнові батончики та нежирні йогурти, можуть завдати шкоди здоров'ю серця.

Експерти закликали до посилення регулювання виробників, включаючи застережливі написи на упаковці. Вони заявили: результати, презентовані на найбільшій у світі кардіологічній конференції, повинні стати "тривожним сигналом" про те, що культура харчування Великобританії має змінитися.

Ультраоброблені продукти – це продукти, які значно відрізняються від свого первісного стану, пройшовши багато процесів під час виробництва.

Вони часто містять багато солі та цукру і можуть містити добавки та консерванти.

У продуктах часто мало клітковини та поживних речовин, що містяться у свіжих продуктах, таких як свіжі фрукти та овочі, а також домашній хліб.

Попередні дослідження пов'язали вживання великої кількості ультраоброблених продуктів із низкою проблем зі здоров'ям, включаючи ожиріння, діабет 2 типу та рак.

Але нове дослідження показує, що навіть якщо виключити цукор, сіль і жир, ці продукти залишаються не надто корисними, що дозволяє припустити: основною проблемою все ж є суперобробка сама по собі.

 

ПОДЕЛИТЬСЯ
ВСЕ ПО ТЕМЕ
КОММЕНТАРИИ

НОВОСТИ ПАРТНЕРОВ
ЗНАКОМСТВА
МЫ НА FACEBOOK