Генштаб оновив дані: "мінус" 1410 окупантів за добу
Все, що потрібно знати про користь та шкоду сливи

Все, що потрібно знати про користь та шкоду сливи

Слива, яку можна додавати у безліч страв та напоїв, є чудовим джерелом вітамінів та корисних мікроелементів.

Дієтолог Світлана Фус розповіла про користь цих сезонних плодів.

"Щоб привернути вашу увагу до цього фрукту, пропоную ознайомитися з корисними речовинами, які можна отримати з використанням кількох штучок плодів сливового дерева. Вони містять активні речовини флавоноїди, а саме антоціани, які надають їм фіолетового відтінку. Дуже важливо, що всі свої корисні властивості плоди зберігають й після переробки", - сказала дієтолог.

За словами фахівця, до складу слив входять: вітамін C, провітамін А, фруктоза та сахароза, харчові волокна, органічні кислоти, азотисті та дубильні речовини, а також макро- та мікроелементи.

"Основна корисна властивість сливи – м'яке очищення кишечника та нормалізація діяльності шлунково-кишкового тракту. Слива має властивість збуджувати апетит та посилювати перистальтику кишечника", - пояснила Фус.

За її словами, рекомендована доза сливи на день – 3-4 штуки, але якщо є схильність до діареї, краще з'їдати не більше двох плодів. Цей продукт можна поєднувати з різноманітними кашами. Більш того, сливи можуть бути відмінним десертом після основного прийому їжі, другого сніданку або після обіду. Важливо помітити, що не варто їсти фрукт натще або запивати молоком. Також не можна їсти багато плодів, оскільки підвищується кислотність у шлунку, і може з'явитися печія.

"Сливи протипоказано у великій кількості певній категорії людей, а саме: з цукровим діабетом та ожирінням, через високий рівень глюкози та фруктози у продукті; протипоказання у період загострення гастриту з підвищеним рівнем кислотності мамам, які годують, оскільки вживання сливи може спровокувати діарею і коліки у немовлят", - підсумувала дієтолог.

ПОДЕЛИТЬСЯ
ВСЕ ПО ТЕМЕ
КОММЕНТАРИИ

НОВОСТИ ПАРТНЕРОВ
ЗНАКОМСТВА
МЫ НА FACEBOOK