Українці вибороли ще дві золоті медалі на Паралімпіаді
У Швейцарії створено шоколад з унікальним смаком

У Швейцарії створено шоколад з унікальним смаком

Учені у Швейцарії створили шоколад на основі так званого "како-желе".

За даними New Atlas, продукт є більш корисним та екологічно безпечним.


Читайте нас у Telegram: тільки найактуальніші та перевірені новини

Зокрема, під час виготовлення шоколаду вчені вирішили не викидати м'якоть какао-бобів і внутрішню оболонку лушпиння, як це прийнято, а використати її. У підсумку, суміш "какао-желе" вийшла такою солодкою, що може повністю замінити цукор.

Продукт містить на 20% більше клітковини і на 30% менше насичених жирів, ніж у темному шоколаді.

Щоб випустити такий корисний шоколад у масове виробництво, знадобиться час, адже фермерам, які вирощують какао-боби, потрібно модернізувати інфраструктуру виробництва.

ПОДЕЛИТЬСЯ
ВСЕ ПО ТЕМЕ
КОММЕНТАРИИ

НОВОСТИ ПАРТНЕРОВ
ЗНАКОМСТВА
МЫ НА FACEBOOK